Andrei Vajda, un tânăr campion sprijinit de Autonet

Andrei Vajda, un tânăr campion sprijinit de Autonet

Deși are doar 17 ani, sportivul sătmărean are în palmares patru titluri de campion național la karting, pe lângă numeroase alte titluri și premii, atât naționale, cât și internaționale.

Andrei, elev acum în clasa a XI-a la un colegiu național din Satu Mare, a urcat pentru prima oară într-un kart la o vârstă fragedă, aproape trei ani. La 7 ani era deja sportiv de performanță, cursele succedându-se cu repeziciune, iar rezultatele au crescut de la un an la altul. Totuși, pilotul sătmărean nu a neglijat nici școala, reușind să păstreze aceleași standarde înalte și în sala de clasă, la fel ca pe circuit.
 
 
Peste 70 de trofee s-au adunat, de-a lungul anilor, în vitrina lui Andrei Vajda, care consideră că cel mai important dintre ele este locul al treilea cucerit la Campionatul Mondial de Karting (WSK Master Series), în anul 2012. Mai mult, în anul 2014, sătmăreanul sprijinit de Autonet a fost desemnat de către Federația Română de Karting, cel mai bun pilot al anului. Acest titlu a venit ca o încununare a performanțelor extraordinare care i-au adus și patru trofee de campion național, între 2011 și 2014.
 
 
Sezonul următor se prefigurează unul de tranziție pentru Andrei, el plănuind să înceapă pregătirile pentru trecerea la următorul nivel, în automobilism. Tânărul pilot își vede viitorul tot în sporturile cu motor, competițiile care îl atrag cel mai mult fiind cele organizate pe circuit închis, însă, surprinzător, nu Formula 1. Andrei Vajda se vede concurând în WTCC (World Touring Car Championship) sau ETCC (European Touring Car Championship), competiții care câștigă din ce în ce mai multă popularitate și în țara noastră.
 
 
Autonet este mândră că are oportunitatea de a sprijini un asemenea talent ca al lui Andrei Vajda și va continua să îi fie un partener puternic. Alături de Mani Gyenes, cel mai bun român din Raliul Dakar, Andrei este un exemplu al spiritului de înaltă performanță pe care Autonet îl cultivă și în activitatea de zi cu zi.